Ik had nog nooit vegan pannenkoeken gemaakt. Voor alles een eerste keer! Ik had nog tandoori pasta in de koelkast liggen en ik dacht: hoe zal dit smaken in combinatie met pannenkoek? Nou, met wortel, mango, koriander en kokosslagroom superlekker! De kokosslagroom maken was wel moeilijk (ik deed het met een garde), en op een warme pannenkoek smelt het een beetje. Maar ach: dat doet niets af van de smaak!

Ingrediënten
(ong. 10 pannenkoekjes)
- 200 gr tarwebloem
- 2,5 el tandoori pasta
- 1 tl bakpoeder
- 400 ml ongezoete amandelmelk
- snuf zout
- 1 el olijfolie/kokosolie
- blik met 400ml romige kokosmelk (18% vet)
- 1 mango
- 75 gr peen julienne
- verse koriander

Benodigdheden
- mixer / garde
- soeplepel

Recept
1. Zet de romige kokosmelk een dag van te voren in de koelkast. 
2. Haal de kokosmelk uit de koelkast wanneer je de pannenkoeken wil maken. Schep het dikke deel uit het blik in een kom (dat is ongeveer de helft van het blik. De rest kun je bewaren voor iets anders). Mix net zo lang tot een dikke, slagroomachtige massa.
3. Snijd de mango in stukjes of repen.
4. Meng de tarwebloem, bakpoeder, zout met elkaar. Doe daarna de amandelmelk, olie en tandoori pasta erbij. Roer tot een glad beslag. 
5. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en schep een soeplepel beslag in de pan. Bak de pannenkoek gaar (ong. 2 minuten aan elke kant).
6. Klop nog even goed door de kokosroom zodat het de dikte houdt. Serveer de pannenkoeken met de kokosslagroom, mango, peen julienne en verse koriander.


Op de hoogte blijven van mijn recepten? Like mijn blog dan op Facebook, of volg mijn blog op Instagram of Twitter!

0 Reacties