Ik ben eigenlijk helemaal geen persoon die graag bakt, omdat ik tijdens het koken graag improviseer. Bij bakken kan dat helemaal niet, want dan komt een recept nauw, anders kan het mislukken. Toch wilde ik na het ware succes van mijn sambalkoekjes toch weer eens aan de slag om te gaan bakken. Ik ben fan van chocolate chip cookies, maar deze zijn niet vegan. Ook vind ik chocolade en koffie een gouden combinatie, dus waarom deze twee niet combineren? Zo zijn deze vegan double chocolate chip cookies geboren. De espressosmaak is overigens wel subtiel, dus schrik niet. Als kleine subtiele touch heb ik de koeken afgetopt met sesamzaad! De koeken zijn lekker zacht.

Ingrediënten
 (10 grote koeken)
- 120 gr plantaardige boter
- 2 tl vanille aroma
- 150 gr suiker
- 250 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baksoda
- 1 el cacao poeder
- 2 el espresso poeder
- 5 el water
- 1 el kokosolie
- snuf zout
- 60 gr pure chocolade
- 5 tl wit sesamzaad

Benodigdheden
- bakpapier
- evt. mixer

Recept
1. Laat de plantaardige boter op kamertemperatuur komen. Verwarm daarna de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Mix/kneed de boter, het suiker, de vanille tot een egaal, consistent mengsel. Voeg de bloem, bakpoeder, baksoda, zout, cacao poeder en espressopoeder toe en meng. Voeg het water toe. Smelt de (nog harde) kokosolie in een pan en voeg toe. Mix/kneed totdat het goed gemengd is. Het deeg mag niet te droog zijn, dus voeg indien nodig water of kokosolie toe. Snijd de chocolade in kleine stukjes en voeg toe.
3. Maak balletjes van het deeg en druk ze plat op het bakpapier. Zorg dat er genoeg ruimte is tussen de koekjes. Bestrooi de koekjes met het sesamzaad.
4. Doe de koekjes 12 minuten in de oven. Laat de koekjes goed afkoelen op het bakpapier op een rooster. 

Op de hoogte blijven van mijn recepten? Like mijn blog dan op Facebook, of volg mijn blog op Instagram of Twitter!

0 Reacties