Ik heb een keer romescosaus gegeten en dit vond ik zo lekker! De saus is van Spaanse oorsprong en gemaakt van onder andere hazelnoten en/of amandelen, en ñora pepers (een soort kruising tussen een paprika en peper). Dit recept met gevulde pastaschelpen (conchiglioni) is een beetje geïnspireerd op deze lekkere saus! 

Ingrediënten
(2 pers hoofdgerecht; 4 pers voorgerecht)
- 16 pastaschelpen (ong. 110 gr) (voor iets grotere eters 20 pastaschelpen)
- ong 150 gr (fles)pompoen (voor iets grotere eters 180 gr)
- 50 gr gezouten amandelen
- 2 tomaten
- verse peterselie

Gerookte paprikasaus
- 2 zoete puntpaprika's
- 100 gr tomatenpuree
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl komijn
- 5 tl gerookte paprikapoeder
- 50 ml water
- evt. chilipoeder

Benodigdheden
- keukenmachine/hakmolen
- ovenschaal

Recept
1. Verwarm de oven op 160 graden Celsius. Snijd de flespompoen in kleine stukjes zodat ze in de pastaschelpen passen. Kook tot ze beetgaar zijn.
2. Snijd de tomaten door de helft en lepel het waterige van de tomaat eruit. Snijd in kleine blokjes. Hak de amandelen fijn. Meng de pompoen, tomaten en amandelen.
3. Snijd de puntpaprika's en knoflook en doe deze in de hakmolen, samen met de komijn, tomatenpuree, gerookte paprikapoeder en water. Je kan de saus dikker maken door meer tomatenpuree toe te voegen of dunner door er wat meer water bij te doen. Voeg nog evt. chilipoeder toe.
4. Kook de pasta gaar.
5. Doe de saus in een ovenschaal, leg de pastaschelpen erop en vul met het mengsel van pompoen, tomaat en amandel. Doe voor 15 minuten in de oven.
6. Garneer met verse peterselie en breng op smaak met zwarte peper en zout.

Op de hoogte blijven van mijn recepten? Like mijn blog dan op Facebook, of volg mijn blog op Instagram of Twitter!

0 Reacties