Toen ik laatst boodschappen ging doen, zag ik ineens nectarines liggen. Ik vind het leuk en een uitdaging om iets lekkers te verzinnen met seizoensfruit en -groente. De nectarines gingen dus mee naar huis! Op een of andere manier heb ik ook echt iets met fruit in mijn avondeten, het kan zo'n lekker contrast geven in je eten. In dit geval geeft de nectarine samen met de balsamico crème een goed contrast tegen het rokerige en hartige van de spekjes en gefrituurde knoflook!

Ingrediënten
(2 pers)
- 4 nectarines
- 1 courgette
- 3 teentjes knoflook
- een pak vegan spekjes (= ong. 175 gr. Ik gebruikte die van Vivera)
- 175 gr sla (bijv. krulsla of romaine sla)
- 100 gr linzen
- 2 à 3 el crema di balsamico (balsamico crème, o.a. te koop bij AH en Jumbo)

Benodigdheden
- grillpan

Recept
1. Kook de linzen gaar.
2. Bak de spekjes. Snijd de nectarines in partjes of blokjes.
3. Snijd de courgette in plakjes en gril allebei de kanten totdat er donkere streepjes op komen (ongeveer twee minuten per kant). 
4. Snijd schijfjes van de knoflook. Verhit meer dan genoeg olie in een pan (zodat er een laagje ontstaat waarin gefrituurd kan worden). Laat de olie goed heet worden. Doe de knoflook in de pan totdat ze bruin worden. Tip: gebruik een schuimspaan om ze uit de pan te halen. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.
5. Doe de courgette, linzen, spekjes, en nectarine in een grote schaal. Voeg 1 el balsamico crème toe en meng goed. Voeg de sla toe en roer goed door met nogmaals 1 el balsamico crème. Garneer met de knoflook en eventueel extra balsamico crème.


Op de hoogte blijven van mijn recepten? Like mijn blog dan op Facebook, of volg mijn blog op Instagram of Twitter!

0 Reacties