Oeps, deze week postte ik al een recept met pannenkoeken (tandoori pannenkoekjes met kokosslagroom en mango), en nu weer een! Ik had denk ik gewoon even de smaak te pakken. Deze keer een "zoete" pannenkoek. Ook al voelt het eten van deze pannenkoek als een guilty pleasure door de heerlijke smaakcombinatie van aardbei, chocola en hazelnoot, je hoeft je niet zo guilty te voelen omdat er helemaal geen (toegevoegde) suiker in dit recept zit! Lekker als ontbijt of lunch.

Ingrediënten (ong. 10 pannenkoekjes)
- 200 gr tarwebloem
- 1.5 el cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
- 400 ml ongezoete amandelmelk
- 2 tl vanille aroma
- snuf zout
- 1 el olijfolie/kokosolie
- 2 handjes hazelnoten (ik vind geblancheerde zelf het lekkerst)
- 400 gr aardbeien

Benodigdheden
- mixer / garde
- soeplepel

Recept
1. Snijd de aardbeien in stukjes. Hak de hazelnoten grof.
4. Meng de tarwebloem, bakpoeder, cacaopoeder en zout met elkaar. Doe daarna de amandelmelk, vanille aroma en olie erbij. Roer tot een glad beslag. 
5. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en schep een soeplepel beslag in de pan. Bak de pannenkoek gaar (ong. 2 minuten aan elke kant).
6. Serveer de pannenkoeken met de aardbeien en hazelnoten.


Op de hoogte blijven van mijn recepten? Like mijn blog dan op Facebook, of volg mijn blog op Instagram of Twitter!

0 Reacties