Twee weken geleden postte ik een recept voor een heuse ontbijtcake met aardbeien, amandel en lavendel. Dit was zo'n succes, dat ik besloot er nog maar een te bedenken! Deze cake is een classic met een twist! Ik ben gek op appelkaneelcake maar wederom heb ik nooit een vegan èn volkoren versie gemaakt. De geraspte sinaasappelschil maakt het lekker fris en de cashewnoten geven nog extra eiwitten en vezels mee. Wederom vult deze smeuiïge cake enorm en heb je echt genoeg aan twee plakken!

Ingrediënten (1 cake: ong. 10 plakken)
- 250 gr volkoren meel
- 100 gr suiker 
- 1 tl baksoda (een zakje)
- 20 gr geroosterde havermoutvlokken
- snuf zout
- 1 el appelciderazijn/citroensap/limoensap
- 200 ml ongezoete amandelmelk
- 100 gr kokosolie
- 1 tl vanillearoma
- 2 appels (ik gebruikte Fuji)
- 50 gr cashewnoten
- 4 tl kaneelpoeder
- rasp van een halve handsinaasappel

Benodigdheden
- cakevorm
- bakspray

Recept
1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Smelt de kokosolie op laag vuur en zet apart.
2. Schil de appels en snijd in stukjes. Laat eventueel een paar schijfjes over voor bovenop de cake. Hak de cashewnoten grof. Rasp de handsinaasappel voor de helft.
3. Meng in een kom het meel, de suiker, de baksoda, de havermoutvlokken en het zout. Doe er daarna alle natte ingrediënten bij en zorg dat het een klonterloos beslag wordt. Voeg als laatst de stukjes appel, cashewnoten, kaneel en sinaasappelrasp toe.
4. Spuit wat bakspray in de cakevorm. Giet het beslag erin. Doe de cake ongeveer 50 a 60 minuten in de oven. De cake is gaar als je met een satéprikker erin prikt en de prikker droog is.

Op de hoogte blijven van mijn recepten? Like mijn blog dan op Facebook, of volg mijn blog op Instagram of Twitter!


0 Reacties